18 April, 2009

"Învaţă de la toate..."

Învaţă de la apă să ai statornic drum. Învaţă de la flăcări că toate-s numai scrum. Învaţă de la umbră să treci şi să veghezi. Învaţă de la stâncă cum neclintit să şezi.

Învaţă de la soare cum trebuie s-apui. Învaţă de la vântul ce adie pe poteci. Cum trebuie prin lume de liniştit să treci. Învaţă de la toate căci toate-ţi sunt surori, Cum treci frumos prin viaţă, Cum poţi frumos să mori!

Învaţă de la vierme că nimeni nu-i uitat.. Învaţă de la nufăr să fii mereu curat. Învaţă de la flacări ce-avem de ars în noi. Învaţă de la ape să nu dai înapoi.

Învaţă de la umbră să fii smerit ca ea. Învaţă de la stâncă să-nduri furtuna grea. Învaţă de la soare ca vremea să-ţi cunoşti. Învaţă de la stele că-n cer sunt multe oşti.

Învaţă de la greier când singur eşti să cânţi. Învaţă de la lună să nu te înspăimânţi. Învaţă de la vulturi când umerii ţi-s grei. Şi du-te la furnică şi vezi povara ei.

Învaţă de la floare să fii gingaş ca ea. Învaţă de la miel să ai blândeţea sa. Învaţă de la păsări să fii mereu în zbor. Învaţă de la toate că totu-i trecător.

Ia seama fiu al jertfei prin lumea-n care treci Să-nveţi din tot ce piere cum să traieşti în veci!

...din lirica norvegiană

2 comments:

  1. povetze pioase..arhive ale nordului lumii,experientze din vremea tuturor,uneori noi fiind privilegiatzi...imprejurari,incalceli,incidente,care mai putin sau mai mult,ne determina pe totzi!o punte viabila inscrisuriile..povetzele din blogg,ca si singura giamandura care ne sustine pe marea timpului!

    ReplyDelete
  2. povetze pioase..arhive ale nordului lumii,experientze din vremea tuturor,uneori noi fiind privilegiatzi...imprejurari,incalceli,incidente,care mai putin sau mai mult,ne determina pe totzi!o punte viabila inscrisuriile..povetzele din blogg,ca si singura giamandura care ne sustine pe marea timpului!

    ReplyDelete

Lasi un comentariu? :D